Workshop Begrotingsbaas – 1 op 1

1 op 1 sessie (live/digitaal)

BegrotingsBaas voor een begroting-op-maat

Voor ambitieuze ondernemers die grip willen op hun toekomst.

 

Tijdens deze workshop leer jij in één ochtend of middag je eigen begroting te maken, zodat je grip krijgt op je toekomst. Elke maand gegarandeerd een goed salaris. Geen stress meer over je financiën, je pensioen en je verzekeringen.    

 

 

Waar: Online of live ergens in Nederland (max 30 min rijden vanaf Bant)

Prijs: 597 euro excl. btw

 

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar bertha@boekhouderbertha.nl of bel mij op 0620202243. Dan plannen we samen een afspraak in! Ook begin van het jaar 2024 kunnen we nog een begroting maken voor 2024!

Twijfel je nog? Voel je vrij om even te bellen! 

 

 Herken jij dit?

 

 • Je bent onzeker over hoeveel je moet betalen aan de Belastingdienst.
 • Je zou graag je winst willen verhogen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.
 • Je maakt je zorgen over het feit of je wel voldoende winst maakt.
 • Je weet niet of je nog meer kosten kunt verwachten dit jaar.
 • Je omzet is hoog, maar onderaan de streep lijkt het alsof er niets over blijft.
 • Je werkt full time aan je bedrijf, maar hebt geen idee hoeveel je hiermee verdient.
 • Je vraagt je af of je wel voldoende verzekerd bent voor je bedrijf.
 • Je hoort om je heen dat je wat voor de toekomst moet opbouwen, maar doet dit zelf nog niet.
 • Je ontvangt geen vast salaris, maar stort wat geld op je eigen rekening wanneer je dit nodig hebt of afhankelijk van hoeveel er op je rekening staat.
 • Je wilt graag bepaalde doelen nastreven, maar hebt moeite om deze doelen op te stellen en helder te krijgen.
 • Jij bent net gestart met je bedrijf, maar hebt geen idee wat er financieel gezien op je af kan komen.

 

Dan is deze workshop ‘BegrotingsBaas’ wat voor jou!

 

Investeer in je bedrijf en in jezelf en ervaar financiële rust.

De kosten voor deze workshop kun je aftrekken van je winst, waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. 

Wil jij dit?

 • Geen zorgen meer over je financiën.
 • Exact weten hoeveel je aan belastingen moet betalen.
 • Inzicht in je omzet en kosten.
 • Doelen stellen om een bepaalde winst te behalen of om je winst te verhogen.
 • Elke maand een vast salaris.
 • Zekerheid wat betreft verzekeringen en pensioen.
 • Genieten van het ondernemerschap zonder financiële stress.

Na deze workshop…

…kun jij berekenen wat je kwijt bent aan belastingen.

…kun jij jezelf een vast maandelijks salaris uitkeren, inclusief een 13e maand.

…heb jij een heldere begroting in handen met haalbare doelen.

…weet jij exact welke kosten je uitgeeft en geef je geen cent teveel uit.

…ben jij zeker van de tarieven die jij vraagt.

…heb jij grip gekregen op je toekomst en geen zorgen meer over je financiën.

Mijn verhaal: Na een wereldreis een huis verbouwen en eigen bedrijf starten

 

Hoi, ik ben Bertha Baas, en ik geloof dat een heldere begroting de basis is van je dromen. Door middel van een begroting ervaar je financiële rust en krijg je grip op je toekomst.

Na mijn studie heb ik 8 jaar (2009-2017) in de mediawereld gewerkt als controller. Ik maakte begrotingen voor grote musicals als Sister Act en controleerde of de sponsor- en royaltybudgetten voor The Voice of Holland sluitend waren. Hier heb ik geleerd dat je alleen een bepaalde winst na kunt streven, wanneer je een helder doel voor ogen hebt.

Die tijd had ik een droom en samen met mijn vriend zette ik deze droom om in een doel: € 40.000 sparen, en van dat geld op wereldreis, op de motor van Amsterdam naar Australië. Niet werken op reis, maar puur genieten en leren van andere culturen. In een paar jaar tijd hadden we ons doel bereikt. Zo konden we in 2017-2018 onze droom najagen. Het werd een onvergetelijk avontuur!

 

Tegen het einde van de wereldreis had ik een nieuwe droom, het opstarten van een eigen bedrijf. Ik maakte een begroting en had voor mezelf opnieuw een doel gesteld: binnen een jaar tijd wilde ik minimaal zoveel verdienen als mijn laatste functie in loondienst. Mocht dit niet lukken, dan zou ik mijn plan moeten bijstellen, of erger, dan zou ik moeten stoppen omdat het financieel niet uit kon.

 

Ik weet dat het starten van je onderneming enorm veel onzekerheid met zich meebrengt. Krijg ik wel voldoende klanten? Verdien ik wel genoeg om mijn hypotheek te betalen? Maar deze begroting gaf mij een houvast. Per maand wist ik exact of ik het slechter of beter deed dan verwacht en of ik zo nodig moest bijsturen. Toen ik een aantal maanden achter liep op begroting, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe manieren om klanten te werven. Uiteindelijk kwam mijn winst het eerste jaar hoger uit dan begroot. Ik deed het boven verwachting goed en ik heb mezelf een eindejaarsuitkering gegeven. Een cadeautje voor het harde werken, wie wil dat nou niet?

 

Naast het starten van mijn eigen onderneming, ben ik momenteel met mijn man een boerderij en tuin aan het verbouwen, waarvoor het maken van een begroting een must is. Het geld gaat er eerder in duizenden dan in honderden uit. Het is daarom ook hier belangrijk om er bovenop te zitten, zodat je zelf kunt bijsturen mocht iets niet gaan zoals je verwacht.

 

De vrijheid van het ondernemen gecombineerd met financiële zekerheid. Het is een optimale combinatie die ik iedere ondernemer toe wens!

Het workshop programma

Aanvang & voorstellen

We beginnen de dag rustig met een drankje en een concentratiesnack. We doen een korte voorstelronde en we spreken af dat alles wat er vandaag gedeeld wordt binnen de muren van de kamer blijft.

Jouw doel & financiële basistermen

Minimaal een week voor aanvang van de workshop ontvang je een invulsheet. Hierop zet je je doelen. Wat wil je met deze workshop bereiken, wat wil je met je bedrijf bereiken. Hoe beter je dit voorbereid, hoe gerichter we te werk kunnen gaan op de cursusdag. Op de dag zelf leer je deze doelen meetbaar (smart) te maken.

Na deze praktijkopdracht is het tijd voor wat algemene financiële basistermen. Zo leer je een resultatenrekening en balans lezen. Ook leg ik je uit welke soorten belasting je moet betalen.

Kosten & tarief

We duiken opnieuw de praktijk in. Welke kosten zijn er en met welke heb jij binnen je bedrijf te maken? Naast dat je je eigen kosten in beeld brengt, berekenen we je minimale (uur)tarief dat je moet gaan rekenen om uit je kosten te komen en winst te gaan maken.

Omzet & Winst

Na een korte pauze hebben we nieuwe energie gekregen! We duiken de omzetkant van je bedrijf in. Welke manieren van omzet zijn er, en welke kun jij toepassen tegen welke prijs. Wat is je maximale omzet en hoeveel winst wil en kun jij maken?

Zakelijke prive uitgaven

Er zijn zakelijke uitgaven die door de Belastingdienst als prive worden gezien, zoals Inkomstenbelasting, je salaris, arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenopbouw. We behandelen ze stuk voor stuk.

Finale begroting

Nu je zowel je omzet, kosten en zakelijke prive uitgaven in beeld hebt, kijken we naar het totaalplaatje. Staat alles in je begroting? Ben je blij met het resultaat, of moet je nog aanpassingen doen? Tot slot leer ik je hoe je je begroting kunt bijhouden naast je werkelijke inkomsten en uitgaven, zodat je zonder stress het nieuwe jaar in gaat.

 

Voorbeeld van een begroting van een deelnemer. 

 

Na deze begrotingssessie:

-> Heb jij een begroting-op-maat voor het komende jaar.

-> Kun jij je inkomsten en uitgaven voor komend jaar maandelijks bijhouden.